Concurs – MTB Gârboavele

Link: http://clubciclism.ro/

Distanță: 40 km

Diferență de nivel: 800 m

Tipul traseului: offroad

Cum spunea Ștefan, dintr-un abandon se pot învăța multe. Aș vrea să am ce povesti de pe traseu, îmi doresc să fi simțit starea aia de la final când după o cursă grea, oboseala fizica se amestecă cu încântarea că ai reușit și rezultă un sentiment superb de satisfacție. Îmi place MTB-ul, îmi plac oamenii cu care mă întâlnesc la concursuri, îmi place tot. Și da, nu am terminat cursa, nici nu o începusem bine… dar se mai întâmplă.

Starea mea de la începutul cursei era una foarte bună. Aveam chef de alergat, aveam chef de pedalat… nu mă speriau noroiul, urcările, faptul că ploua, nici măcar nu eram obosită, deși mă trezisem de emoții de la 4 dimineața. Startul a fost superb, și ideea de a da startul fetelor separat este genială. Vezi care îți vor fi partenerele de tură și este mult mai motivant totul.

Din această cursă am prins primii 5 km, după 3 km făcusem deja pană pe față. Știam că mai aveam șanse să termin în două ore 30 și aleg să schimb camera, iar dupa primă tura să mă opresc la organizare și să rog să îmi scoată cineva țepii din cameră pentru ca să pot să continui și în a doua tură. Întâmpin dificultăți, deși sunt ajutată de cineva de pe traseu și afară începe să plouă. Îmi ia toată chestia jumate de oră. Trec toti concurenții pe lângă mine.

Merg încă 5 minute, pană pe spate… Refuz să cred că e pană, ci că doar nu au fost bine umflate cauciucurile. Scot pompa, umflu. Peste încă 5 minute… constat dezamăgită: pană pe spate. Nu mai aveam camere de schimb, știam că îmi va lua încă jumate de oră să o fac, știam că mai trebuie să opresc după prima tură să îmi rezolv pana de față că altfel făceam pană din nou. Ce am trecut prin acele momente, ce s-a întâmplat cu mine, cum constat că trebuie să fac primul abandon… nasol. Cum de la km 7, așteptam să ajung la primul checkpoint ca să predau totul, să scap de sentimentul care mă apăsa că deja pentru mine cursa era încheiată… îmi părea rău, atât de rău că nu pot exprima în cuvinte ce am simțit, știam că pot termina cursa fizic, dacă nu erau problemele tehnice. La naiba!

Văd la start/finish o grămadă de abandonuri și rămân surprinsă de nume cunoscute din concursuri de MTB care, care, din cauza problemelor tehnice de bicla (pene, lanțuri rupte, schimbatoare dereglate, pene din nou, furcă ruptă) au fost nevoiți să renunțe după prima tură.

Dintre noi, cei care am pornit la drum spre Galați (9 persoane), au terminat numai Gabi și Cosmin, pe care îi felicit.

La ce concluzii am ajuns după această experiență?! Anvelope cu Kevlar și cauciuc cu soluție antipană.

4 răspunsuri la „Concurs – MTB Gârboavele

  1. multumesc pentru felicitari 🙂 inca o data, bravo voua pentru ca ati luptat cu voi insiva, cu problemele aparute ca din noroi, pentru pasiunea de care dati dovada indiferent de circumstante 🙂 cat despre esec – fail, try again, fail better
    ps: kevlar inseamna musai tubless, altfel devin prea grele cu tot cu camera. parerea mea!

    • Kevlar, din ce am vb cu, sa le spun eu „premiantii” nu e musai sa fie pe tubeless. Acum, nu stiu, o sa imi schimb cauciucurile clar ca astea au ceva km pe sosea si s-au tocit crampoanele. Mersi de sfat.

  2. Te invidiez!! eu nu am nici o poza in care sa apar decent (adica macar jumatate din corp). In toate apar ba o bucata de cap, ba o bucata de mana, a uite si un spate.. :((

    • Oh, da, am avut noroc ca m-am pus in prima linie la start, ca pe traseu nu am nicio poza 😛 Hmm, ti-am citit postul, astept parerile tale de pe traseu, acolo sunt foarte curioasa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s