Tura 3 – Cernica + Ploiești

Ca de obicei, când la serviciu sunt mai light cu munca, îmi mai vin niște idei pentru weekend, așa că am spus să combin puțin alergarea cu MTB-ul. Mi-am împărțit distracția în două zile.

Sâmbătă: Alergare
Loc: Cernica
Participanți: eu și Cosmin (unul dintre partenerii cu care o sa fac echipă la Carpathian Adventure)
Distanța parcursă: 13.1 km
Traseu: link
Pentru prima oară când făceam un traseu de alergare în pădure, pentru cât sunt eu de pasionată în ale alergatului, au fost 2 ore foarte ok.
E oricum, altă senzație față de turele pe care le tot dau eu în jurul parcului. Un sol moale (și datoriită ploii care a tot fost în ultimele zile), ce nu pune probleme, pe care nu am avut dureri de genunchi sau alte minuni. Știu că, pentru o mai bună și echilibrată pregătire este nevoie și de antrenamentul prin alte metode, de asta am ales alergare. Totusi, în general, nu aș da un maraton MTB, pe unul de running.

Duminică: MTB
Loc: Parcul Bucov (lângă Ploiești)
Participanți: Eu, Cosmin, Marius, Lucian, Dan și Nicu
Distanța parcursă: aproximativ 53 km
Diferență de nivel: 820 m
Traseu: a fost o combinație între tura lungă de anul ăsta de la Cupa Emmendue și cea de anul trecut
Cum a fost??? Senzațional. Nu am ce să reproșez acestei ture, doar mie, să zicem, că am avut febră musculară pe tot traseul, din ziua precedentă și nu am reușit să fac urcările cum trebuie. Câteodată îmi pare rău că nu am timp să fac antrenamente așa cum mi-aș dori, dar asta este altă poveste.

Pornim clasic, pe astfalt pentru încălzire, lucru care mi-a plăcut și în concurs. Primesc binemeritatele mustrări cu „Ana, nu ai cadență. Ana, schimbă foaia mare”, dar nu le înțeleg, schimb pe foaia mare repede, să vedem ce iese. Hmmm, sincer nu am observat nimic spectaculos, doar că era puțin mai greu. Oricum, Nicu știe mai bine 🙂 Intrăm finuț pe offroad.
Urcare 1 (de fapt, acest traseu cred că a avut mai multe urcări decât altceva pentru că doar atât îmi amintesc din el): Ana față-n față cu push bike-ul – lucru la care cred că mă așteptam – din cauza turei de ieri. Mă simțeam eu un pic aiurea că lumea trebuia să mă aștepte, dar na, progresăm, progresăm după cei mai buni.
Final urcarea 1: mai e mult, frateeee!!

Urcarea 2, 3 și restul de urcări până la prima coborâre: Încep să am discuții cu picioarele mele, care pur și simplu, din cauza febrei musculare nu reacționau, eu le spuneam să pedaleze, ele se blocau. Mă gândeam că push bike-ul va merge mai bine, dar neah… nu aveam cu cine discuta :p Când sunt în situații din astea, ca să nu mă mai gândesc la durere, încep să mă uit în decor, de data asta ținta mea s-a dus către ceilalți participanți la tură. Mergeau bine.
Final urcări a doua porțiune: e bine e la deal. Unde e valea aia?!

Coborârea 1: cool! Cred, sincer că anul trecut o abordam pe lângă biclă; nu era neapărat o coborâre tehnică, dar erau câteva porțiuni puțin mai abrupte, dar foarte foarte interesante. Era așa frumos acolo în pădurice, copaci înfloriți, frunze uscate pe jos.. pământ moale, o aderență bună pentru bicle. Superbă zonă.

Porțiunea de traseu km 30 – finish. Eu sunt convinsă că pe unde mergeam, dădeam numai de urcări. Panta, pentru mine era urcare deja. Dar eram oricum mult prea zen ca să mai conteze aceste lucruri minore. Afară era soare, cald și bine, Dan era cu „schimbă pe foaia mijlocie, ce tot faci acolo, păi ce ai făcut la concurs pe rampele astea”. Eu realizez că schimbatul nu este punctul meu forte și că mai am de muncă anul asta în MTB.
Ajungem și la doua pădurice, superb și aici, merg puțin mai repede decât până acum.

Urmează o porțiune lungăăăă de câmp. Reușesc să mențin pentru puțin timp ritmul, dar la prima denivelare (că urcare ar fi culmea să o numesc) rămân în urmă: nu-i bai. Mai era puțin până la final, am intrat pe șosea și așa am dus-o până în Parcul Bucov, cu prietenul nostru Vântu din față.
Și iată și buburuza mea cu 4 bicle pe ea:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s