Tura 4 – Vf. Negoșina

Loc: Buzău
Participanți: Eu, Daniel, Dan, Gabi, Vlad, Razvan + 1 persoană (îmi scapă acum numele)
Distanța parcursă: 80 km
Diferență de nivel: 1000 m
Traseu: Link bikemap
Traseul a fost unul greu, dar foarte interesant din punct de vedere tehnic. Cei aproape 1000 de m diferență de nivel s-au concentrat în primii 40 – 50 de km, în ultimii 30 fiind, cum este logic și firesc numai coborâre.
Îmi targhetez timp limită pentru toată distracția, plecăm la 12, la 20 trebuie să se termine. Lucrurile au mers mai bine decât mă așteptam însă, la 18.30 aveam bicla pe mașină deja. Un traseu pe care am stat relaxată, nu am forțat decât în ultimii 15 km de plat, un traseu pe care m-am simțit bine și din punct de vedere fizic.
După o scurtă revizie a furcii (btw, cred că niciodată furca mea nu a lucrat atât de bine), o reglare a frânei mele mirabolante, o reglare a schimbatorului, am pornit.
Buzău – Vernești – Cândești – Sătuc – Berca a fost o porțiune de vreo 20 de km de asfalt. Sincer, ador asfaltul la începutul turelor, numai bun să te încălzești și să nu scoți sufletul din tine pe urcări. Chiar, a fost unul din puținele trasee în care nu am ținut evidența km parcurși. Încă un plus faptului că am memorat fără nicio problemă trackul de pe bikemap.
De la Berca deja intrăm pe offroad, urmând o urcare lungă și constantă din punct de vedere al înclinației:

Și tot urcăm… și trecem pe lângă o fermă de ponei (pff, eram atât de concentrată pe traseu, că abia din poze am văzut ce drăguți erau ei acolo):

Și ca să nu ne plictisim mai urcăm puțin:

Eh, din față aud că asta încă nu este nimic din urcări, nici nu a început greul. Oh well! (îmi spun în gând, dau reset și îmi dozez altfel energia, ca să îmi ajungă până la releu).
Într-adevăr, urcările din prima porțiune au fost o mică joacă față de ce a urmat. Urcăm o rampă de 26 de grade, mai urcăm una puțin mai light asa (de vreo 20)… pentru mine era super fun. Mai împingeam puțin, mai urcam pe biclă:

Mai facem o regrupare, mai facem o poză, mai mâncăm o măslină, o șaorma ca să ne intrăm în formă:

Încă o urcare (să nu mă mai plâng never ever că traseul de la Emmedue este greu!):


Descriere de poză:
În dreapta se vede parte din urcare, nu pare ea înclinată, dar era foarte mult. Reușesc să o urc (strategia mea de a urca este următoarea: îmi imaginez că urcarea este tot timpul ULTIMA de pe traseu, de cele mai multe ori dau greș, cum s-a întâmplat și în acest caz). Imediat după, a urmat o urcare de aceeași înclinație și încă una (push bike).
După 3 ore, ajungem la releu, unde luăm o bine meritată pauză de masă, de vreo oră așa, timp în care băieții fac adevărate ședințe foto:


Și cum după atâta urcare trebuia să urmeze și o coborâre… am avut parte din plin și de ea. Poza, nu arată nici pe departe înclinația pantei, dar garantez eu, era super înclinată (central, în poză, se vede și releul de unde am coborât):

Am făcut și o traversare prin pârâu:

Ne-am regrupat, tura terminându-se cu 20 de km de asfalt până în locul în care am lăsat buburuza.
Mulțumiri:
Daniel și Răzvan pentru reglajele la biclă
Dan pentru poze și răbdarea că a făcut atât de multe

Reclame

12 răspunsuri la „Tura 4 – Vf. Negoșina

  • Stii care era problema?! Ca pe tot drumul baietii spuneau „ah, este o plimbare pentru noi” si eu mergeam in regim de concurs, concentrata la maxim sa nu cumva sa dispersez energia… Dar a fost o tura geniala 😛 Mai vreau!!

   • Ft fain traseul.
    Ma gandeam sa-l fac si eu cu mici modificari (sa fie plecarea din Berca , sa-l mai scurtez putin). 🙂

   • Da, il poti scurta cu 40 de km de asfalt (dus – intors) daca pleci din Berca si se poate transforma intr-o tura mai usoara.

   • True, true. 🙂

    Oricum , am ‘auzit’ ca stam in aceeasi zona (Timpuri Noi – Tineretului) , poate dupa ce ma mai antrenez putin (adica … cateva luni) te insotesc la o plimbare pe plaiurile mioritice. 🙂

   • Ai auzit bine. Sa stii ca sunt dispusa sa ies indiferent de ritmul celorlalti, psihic sa nu cedeze, ca in rest… bicla sa fie 🙂

   • Pai eu personal mi-am propus sa ies in fiecare dimineata pe la 6:45-7:00 (in fine, dupa ce scap de ploaia asta) o ora – o ora si jumatate pentru antrenament, sa capat rezistenta fizica.
    Sper sa ma tin de treaba si sper sa te/va insotesc in viitor la plimbari. 🙂 (tot ma joc pe bikemap de vreo saptamana in cautare de trasee).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s