Concurs DHS Corvin

Link: http://dhscorvinmtb.ro/

Distanță: 60 km

Diferență de nivel: 1,700 m

Timp: 5 ore 12 minute (loc 4)

Back… back… back 🙂 La acele concursuri la care merg din plăcere, la care din când în când mă și uit pe traseu să văd unde mă aflu. Am așteptat acest concurs, am savurat fiecare părticică din el, m-am bucurat de fiecare metru pe care l-am parcurs pe biclă. Mi-era dor să fiu super shinny happy în diminețile de luni, să caut poze, să citesc articole. Un concurs care, alături de Maratonul Vinului au ridicat standardele în mtb, ce a avut în plus DHS-ul: traseul , care din punctul meu de vedere a fost cel mai bine ales din tot ce am văzut până acum. Nu aș putea să spun decât că recomand acest concurs la anul, tuturor. Ajunsesem să mulțumesc celor din check pointuri pentru traseu, pentru pozele pe care mi le fac, pentru atmosfera genială și pozitivitatea care s-a resimțit din acest concurs.

Eu așa văd un concurs, cu standuri de chestii la start, cu reclame, cu sponsori, cu lume multă, cu un peisaj de vis la început, cu plecare decalată pe tipurile de traseu, cu punctualitate…Am plecat adormită, vroiam să termin ok, ăsta mi-a fost targetul, nu m-am simțit prea bine, iar ultima săptămână a fost infernală la serviciu. Nu conta pentru mine, aveam gelurile în buzunar, apă în bidon și vroiam să pedalez. Îmi programasem gelurile pe km și pornesc. Nu cunosc traseul așa că aleg varianta prudentă de a merge mai încet în prima porțiune și de a încerca să forțez pe ultimii km, asta în măsura în care voi fi mai bine.

Primii km i-am făcut printr-un combinat, printr-un praf infernal, dar mă bucuram că era praf și nu ploaie. Plus, mă bucuram că nici nu era atât de cald ca în ziua precedentă; era totuși un fel de zăpușeală și un fel de umezeală în aer destul de ciudată. Începem urcarea. Merg în ritmul grupului fără să forțez deloc, departajarea de restul se face după 25 de km, nu în primii 10. Din ce am observat până acum, după 20 de km intervine oboseala pentru majoritatea participanților.

Nimic spectaculos după prima parte  a traseului, aduce mult cu Prima Evadare. Primul CP vine după 12 km. Coborârea ce a urmat nu pune deloc dificultăți, destul de light, ca după să vină o urcare cu o înclinație destul de măricică, pe care o urc fără nicio problemă. Îmi amintesc că trebuie să iau gelurile ca să nu cedez din cauza oboselii acumulate, prin urmare ajung la punctul de alimentare numarul 2. Caut gelul planificat… nu îl găsesc. Mănânc în schimb multe portocale și beau apă și ca să nu pierd timpul, mănânc în mers un baton.

După CP2, îmi aduc aminte că la ședința de la start ne-au spus că urmează o coborâre tehnică pe frunze și să avem mare atenție. Deja acum, când aud de coborâri mi se colorează ochii, așa că ce-o fi o fi, îmi spun în gând și încep să cobor, mai prudent așa, mă dezechilibrez destul de rău, dar nu cad, fac 2 pași pe lânga biclă, mă urc din nou pe ea și dusă am fost.

Sunt multe schimbări de tipuri de soluri pe traseu, așa că am parte de tot ce se putea în acest concurs, de la urcări pe roci, single track-uri prin pădure, drumuri forestiere… tot. Urmează un fel de 3-4 km care au fost mai mult morali pentru mine pentru că i-am cam făcut pe lângă bicicletă, fiind o porțiune destul de abruptă, dar pe măsură ce înaintam,  se întâmpla ceva, în loc să obosesc, îmi dau seama că mă simt extraordinar de bine și că aș putea să fac o cursă bună pâna la capăt. Mă uit pe profil, urcare, iar un gel, beau multă apă și mă urc definitiv pe biclă. Nu îmi dau seama ce s-a întâmplat cu mine pe ultima porțiune, dar am depășit peste 10 oameni. Am mers extrem de bine, porțiunea de urcare până la CP3, am urcat-o cu 10 km/oră, destul de mult pentru că era de 6 km. Zici că eram băgată în priză.

La CP3 îi văd pe ȘtefanU și OmBun, Ștefan pleacă înainte să îl rog să stea cu mine pe tunel că nu am lumină, eu mănânc repede ceva, timp în care îmi țintesc adversarul. Mai în joacă, concurentul îmi spune că s-a chinuit să ajungă lângă mine și simt că ține cu tot dinaidinsul să mă întreacă până la finish. Din lipsă de ocupație, începe urmărirea: pe urcări sunt mai bună decât el și îl întrec fără nicio problemă, dar la coborâri mă depășește… cu mult.

Pe coborârea înainte de tunel, ajung 5 concurenți printre care și o tipă, și astfel, sunt mult mai motivată să trag mai tare ca să nu mă ajungă – btw, coborârea aia a fost superbă pe pietre măricele pe un drum firestier.

Tunelul, eh, aici cu chiu cu vai l-am trecut, deși nu vedeam nici țipenie de ceva, întindeam mâinile să nu intru în pereți, dar trebuia să merg fără să mă opresc să nu mă calce cei din spate. La urcarea de după,  îmi ajung adversarul și începem să vorbim …

Ultima coborâre a fost iar interesantă, pietre mari și puțin nesigure, prin pădure, mergeam în fața tipului, căpoasă să nu încetinesc, până când derapez puțin și sunt nevoită să intru în decor, moment în care mă face… și dus a fost.

Finish-ul a fost anunțat, terminasem IAR pe locul 4 la categorie 🙂 DanielR și el locul 4.

Per total, un concurs care a dat cu plus, singura mea remarcă a fost faptul că s-a anunțat un fond de premiere, dar s-au cumulat multe categorii și nu s-au dat toate premiile. Nu mi-au plăcut categoriile la fete, eu trebuind să mă lupt cu fetele de la 30 -35 de ani.

Mulțumesc persoanelor care au fost cu mine (cu gândul) în timpul cursei,  care m-au felicitat după cursă…

6 răspunsuri la „Concurs DHS Corvin

 1. ce naspa ala care te-a facut …. si pe urma a plecat. eu ii urlam vreo 2-3 😛
  pare sa fi fost foarte misto traseul, sper sa ajung si eu la el la anu` si sa nu mai intervina nimic in weekenduri sa ma pot dedica bicicletei 🙂 felicitari pentru cursa. la mai multe, sa te vedem data viitoare pe podium 🙂

  • Adversarul meu imi statea in trena si spunea ceva de genul „wow, ce bine mergi, wow ce bine cobori”, iti dai seama ca la o faza din asta moralul ti se duce in sus si nu m-am suparat ca m-a depasit ca era cu mult mai bun pe coborare ca mine.
   Da, e frumos la concursuri Oana… frumos tare. Am fost si duminica la campionatele nationale de MTB (ca spectator) si sa ii vezi pe baietii de la elite cum coboara, fenomenal. SUnt happy ca am dat de sportul asta.

 2. am inteles acum :))) o doamne, eu intelesesem total gresit faza cu facutu si plecatu.. DOAMNE!! :)) la prima vedere parea ca a avut un comportament lipsit de fair-play (in sensul ca ti-a zis ceva urat), de unde si reactia mea de a-i spune cateva lucruri de dulce. e ok.

  si eu ma bucur ca am dat de sportul asta. abia astept concediul 😛 voi pleca prin tara cu bicla, sper sa avem parte de soare si putine ploi :X

 3. Nu pot spune decat ca ma bucur mult pentru tine 😀 Am citit cu mare drag postarea, mi-ar fi placut sa spun si eu acelasi lucru despre traseul de 30 :))) regret ca n-am fost la ala lung dar asta e :).

  In timp ce citeam, ma gandeam oare cum ar fi sa-ti duc trena la un concurs, macar o data :)) Sper sa facem si asta 🙂

  Felicitari pentru ca ai facut o cursa buna, felicitarile mele ca te-ai apucat de sportul asta, Mersi ca ai dat accept unui tip ca mine, in timp ce alti 5 se dadeau la tine :)))
  Asta merge la categoria, „iti amintesti cum ne-am cunoscut ?”:))

  Si sper ca ne vedem peste o saptamana la Maratonul Banatului 🙂 Te astept cu un traseu deosebit, sper ca vremea o sa tina cu noi.

  Pana atunci , „lant intins” !

  • Cand o sa ajung la nivelul tau (sau cand o sa ai o zi proasta) o sa te las sa imi duci trena 😀
   mersi Sergiu ca m-ai invatat ca o bicla cu frana pe disc se poate demonta (din categoria cum ne-am cunoscut)
   Si la Maratonul Banatului, eu sper sa ajung, desi sa bat 1000 de km dus intors pentru un traseu de 30 de km, inca nu stiu exact daca se merita dpdv financiar.
   Ai grija, sa faci o cursa buna la Banat ca ai pus suflet in organizarea lui!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s