Concurs – MTB Predeal Trophy

Link: http://www.predeal-trophy.ro/

Distanță: 20 km

Diferență de nivel: 600 m

Timp: 1 ore 54 minute (loc 3)

M-a cam scos din circuit Carpathian, astfel că în ultimele 3 săptămâni am lasat-o mult mai moale cu antrenamente (adică nu am mai făcut absolut nimic). Am ieșit puțin prin concediu pe biclă, dar nu ceva notabil. Mai mult m-am relaxat, studiind dacă să mai particip sau nu la concursuri,  acumulasem extrem de multă oboseală de la CA și IBO și aș fi vrut să mai spun pas.

Dar, cum MTB-ul este ceva de care nu poți scăpa una cu două și cum Daniel se duce la Predeal, decid în ultimul moment să aterizez și eu la Predeal-Trophy. Am mai spus și în alte posturi, nu îmi place să pedalez în Bucegi din cauză că se face foarte mult push-bike, astfel că pentru prima oară de când fac MTB aleg traseul scurt, cel de 20 de km, cu o diferență de nivel de 600 de m. Și de data asta, nu trag pentru podium, consider că încă nu sunt bine pregătită ca să am astfel de așteptări.

De asemenea, au trecut demult timpurile când eram foarte exigentă pe partea de organizare, prefer să îmi iau gelurile pe care le folosesc eu cu mine, iar la puncturile de alimentare sper măcar să fie banane și ceva apă apă (lucruri care chiar nu lipsesc la niciun maraton). Cum nu m-am pierdut la niciun concurs de până acum, la marcaje nu prea sunt pretențioasă.

Oh, well. Pornesc din București de dimineață, ajungând la fix să îmi mai rămână ceva timp pentru încălzire. Nu prea știu cum să mă încălzesc pentru traseele scurte așa că evident pornesc pe concurs cu un superb gâfâit, prima urcare se face într-un ritm alert, iar eu eram pe modulul plimbare, fără un chef să trag sau să mă rup ca la alte concursuri. Nu sunt atentă cine mă depășește și pe cine depășesc, eu mă lupt cu această chestie care mă frustrează: unde se grăbesc toți, frate, se dă ceva gratis la finish?!

Traseu de 20 de km… după 5 km de urcare deja întreb pe fiecare persoană de la CP dacă mai e mult până la finish, așa că este de imaginat ce formă maximă de alergat aveam. Dacă vă așteptați ca mai jos să scriu că mi-a venit cheful de pedalat pentru că am avut o revelație, neah… am mers în ritmul meu plimbăreț de la start la finish.

Au fost aproape 10 km de urcare constantă pe care am făcut-o pe biclă. Pe un traseu scurt, te aștepți să dai de niște coborâri mai domoale, dar na că eu am făcut push bike și pe coborâri, care erau pe niște single trail-uri prin pădure destul de dificile pentru că curbele erau din scurt. Rampa de după o fac tot pe lângă biclă, distrându-mă de minune că unii concurenți coborau pe alt traseu de lângă, că mai vedeam de la profi prin pădure. Îmi trece repede supărarea de la push bike și mă felicit în gând că nu m-am dus la tura lungă. Ajung în poieniță unde dau de băieții de la profi care mergeau și ei ca la plimbare, bun, nu sunt singura :). Mai trec o dată de CP, nu mai opresc nici pentru alimentare pentru că mai erau cam 6-7 km până la finish, numai de coborâre.

Îmi e mai ușor să fac a doua coborâre complet pe biclă și mă bucur când sar peste rădăcinile de copac. Ajung la finish atât de fresh că parcă fusesem la plajă și nu la un concurs.  Termin cursa pe 3 și am parte de una din cele mai frumoase zile de după un concurs și de o atmosferă de la premiere foarte caldă. Multă lume cunoscută, mult soare și oameni fericiți.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s