12.08.2012 – Concurs Transalpina

Distanță: 37 km

Diferență de nivel: 1.100 m

Timp: 3 ore 30 minute

Link: http://transalpinbike.blogspot.com/

Drumul spre Rânca nu este unul fără peripeții, astfel că greșim traseul (?!) și facem un ocol de 30 de kilometri printr-o zonă foarte pitorească. Ne cazăm, ne înscriem, iar băieții pornesc cu bicla pe o scurtă urcare spre Obârșia Lotrului. Cum afară nu este prea frumos, aleg să îi acompaniez din mașină. Îmi place Transalpina.

Au urmat apoi clasicele paste și retrasul în camerele noastre. De abia așteptam să dorm.

Dumincă – se simte aerul mai rarefiat și afară sunt undeva pe la 15- 20 de grade. Ideal pentru biciclit, aș spune eu. După o scurtă și rapidă încălzire și după ce îmi iau în primire noii mei ochelari SH+ – mulțumesc Daniel -, mă aliniez la start. Profilul concursului mă avantajează foarte mult (17 km coborâre, 20 km urcare, exact în această ordine). Scopul meu este să fac o cursă bună.

Pornim pe șosea până la releu, alternând porțiuni de coborâre cu unele de urcare susținută. Urmează coborârea de vreo 15 kilometri – momentan sunt pe 2 la fete, dar mă aștept să fiu depășită, așa că încerc să dau ce pot din acea coborâre. Unde îmi era frică, mă dau jos de pe biclă și alerg pe lângă ea. Îl ajung pe Ovidiu, mă tot depășesc cu Ștefan până dăm într-un fals plat de 3 kilometri. Ovidiu o ia înainte și eu rămân mai în spate cu Ștefan care mă mai deconectează puțin pentru că resimt ceva oboseală de la alergarea la vale după biclă. Ajungem la CP unde suntem întâmpinați de o foarte frumoasă primire de la voluntari și iau repede niște banane, portocale. Mă despart de băieți (era și Ovidiu acolo) care merg pe traseul maraton, iar eu pornesc destul de puternic pe urcare. Din spate nu văd nicio fată că se apropie, dar mi-e puțin teamă pentru că eu sunt depășită pe ultimii kilometri.

De aici începe o cursă grea și trag pentru un loc 2 pe care vreau cu tot dinadinsul să mi-l păstrez. Forțez foarte mult, încercând să merg cât mai tare pentru a nu fi depășită din spate. Deși cu o diferență de profil identică cu traseul de la Padina, aici dificultatea vine din faptul că urcarea este pe un drum forestier destul de stricat, cu mulți bolovani, cu o pantă de înclinație mai mare, pentru că această diferență de nivel se concentrează pe un număr de kilometri mai puțini. Mă mai uit în spate, deocamdată nu văd pe nimeni, dar nu o las mai moale, urc. Până la km 30 nu am avut nicio problemă. Cum fac o curbă, văd o fată care se apropie de mine, la vreo 100 de metri, nu știu cine este, dar aproape fac o obsesie din faptul că nu mai vreau să pățesc ca la Padina și să fiu întrecută pe ultimii 2 kilometri. Dacă mă va întrece, o să ma demoralizez și mă va întrece și următoare și tot așa. Trebuie să fac cursă bună, mi-am promis.

7.5 kilometri la final. Push bike. Eu aici pierd de obicei. Acum nu m-am oprit decât să îmi trag câteva secunde răsuflarea, nu mai puteam de oboseală, dar o țineam tot înainte, făcând check-uri de distanță față de Raluca (am reușit să îmi dau seama până la urmă că era ea). Stăteam bine, și după porțiunea lungă de push, nu mai vedeam nici un concurent în spate. Urmează o coborâre de 100 de metri care mă scoate la șoseaua de până la finish (unde la 2 kilometri) cu o urcare destul de ușoară, dar pe care o fac pe foaia mică și pinion mare. Am forțat și aici, dar nu mai avea ce să se întâmple.

Termin pe un loc 2 laOpen Feminin după Zsuzsa, făcând o cursă de care sunt extrem de mulțumită.

Numai cuvinte de laudă organizatorilor, un concurs atent organizat, foarte bine marcat, cu un checkpoint bine aprovizionat, un pachet de star de bun simț și multă voie bună la final.

Mi-au plăcut concurenții cu care m-am întâlnit pe traseu, m-am simțit bine în compania băieților de la MTB Felt Sidi Team pe care îi felicit pentru rezultatele pe care le-au obținut la acest concurs.

 

Reclame

5 răspunsuri la „12.08.2012 – Concurs Transalpina

  1. Pingback: Experienta “Transalpin Bike Marathon” 2012, in cuvintele a trei participanti si un voluntar | eRanca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s