9.09.2012 – Tușnad MTB

”Someone said we are our dreams, that if we don’t dream, we are not longer alive.
Our steps follow our instinct and take us into the unknown.
We no longer see the obstacles behind us, but look forward the ones ahead.
It’s not about being the fastest, the strongest or the biggest…It’s about being ourselves.
We are not just runners, mountaineers or skiers…or even athletes…we are people.
We don’t know if we’ll find it, but we’re going in search of happiness.
What is it we’re looking for?To be alive?”

Ultimele 2 săptămâni

În dorința mea de a mă antrena cât de cât pentru duatlonul de la Brașov decid că trebuie să muncesc puțin mai mult. Prin urmare, în drumul meu spre Onești, fac o oprire și prin Sărata-Monteoru pentru o tură de aproximativ 40 de kilometri de biclă. Datorită Geigerului mă resimt și nu prea sunt mulțumită de cum mă comport pe urcare.

Weekendul mă prinde într-un loc superb, într-o căbănuță desupra Brașovului, totul extrem de pitoresc, după ce ziua m-am delectat cu un concurs de downhill de la Bunloc. Deși în principal am venit să fac recunoașterea traseului de MTB de la duatlon, oboseala de după Sărata Monteoru ne obligă să pierdem vremea la o cafea într-o dimineață întârziată de sfârșit de vară.

Undeva pe la mijlocul săptamânii decid că mi-ar prinde bine o tură de relaxare, cu bicla, evident, pe undeva prin Moldova. Caut variante de trasee de biclă și mă opresc la turul Lacului Izvorul Muntelui Alb, un traseu de 110 kilometri pe care i-am parcurs în 2 zile, după trackul de mai jos:

Track

Cazarea o avem în Durău, un loc care m-a impresionat pozitiv prin peisajul de vis către Ceahlău și prin serviciile de cazare foarte bune oferite de către Pensiunea Mara.

Tușnad MTB

Tușnadul îl dau pe traseul mic de 25 de kilometri cu o diferență de nivel de aproximativ 850 de metri. Cu o zi înainte, facem un fel de recunoaștere de traseu și am timp să mă obișnuiesc cu noile cauciucuri pe care le simt puțin mai agresive față de vechile mele Karma.

Bun bun. Mi-a plăcut mult startul decalat, cei de la tura mare au pornit cu 10 minute mai devreme. Ca și traseu, un profil pe care mă așteptam să îl percep puțin mai ușor. Am plecat mai tare ca de obicei, încercând să profit cât mai mult de urcarea prelungită din prima parte a traseului.

După această urcare au oscilat ceva coborâri dar nimic notabil, după primul punct de alimentare nu mai merg mult și dau de șoseaua care trebuie să ne scoată pe lângă lacul Sf. Ana, dar nu înainte de a face o coborâre ușoară până la baza lacului. După lac îmi amintesc perfect traseul de anul trecut, îmi dozez energia pentru pushbike-ul de la final mai ales că nu mă aleargă nimeni din spate. Vine o coborâre pe care anul trecut am dat-o pe lângă biclă, acum  nu am probleme, simt un progres pe partea asta. Un traseu plăcut totuși acest Tușnad, deși ușurel față de un Geiger.

Reușesc un timp de 1 h 52 minute, un loc la Hobby Feminin General de 5 și un loc 2 la categoria mea de vârstă.

Concentrarea mea vine pentru Duatlonul de la Brașov pe care vreau să scot un timp rezonabil.

Reclame

2 răspunsuri la „9.09.2012 – Tușnad MTB

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s